Duurzaam

Verpakkingen en afval

Binnen onze organisatie is het niet meer dan logisch om ervoor te zorgen dat op het gebied van verpakkingen en afval goed gekeken wordt waar hierin winst voor het milieu te behalen is.
Zo wordt binnen ons bedrijf het afval zoveel mogelijk gescheiden en worden onze afvalstromen gescheiden aangeboden aan onze afvalverwerker die er op zijn beurt weer voor zorgt dat het afval op CO2-neutrale wijze verder verwerkt wordt.
Ook worden en zijn  de door ons gebruikte verpakkingsmaterialen daar waar mogelijk vervangen door betere alternatieven.
Gelukkig is plastic allang niet meer het enige materiaal dat voor het verpakken van onze producten geschikt is en zijn de alternatieve materialen minstens zo goed maar ook nog eens veel beter voor het milieu.

Energie

Dat het verbruik van energie belastend is voor het milieu is geen nieuws, daarom pakken we het verspillen van energie aan waar het kan en gebruiken wij in ons bedrijfspand alleen groene stroom.
Zo wordt ons volledige magazijn en kantoor voorzien van stroom welke opgewekt wordt door de zonnecollectoren welke op het dak van ons bedrijfspand elke dag weer hun best doen voor een beter milieu.
Ook op de locaties waar wij actief zijn zorgen onze medewerkers ervoor dat er geen onnodige energie verbruikt wordt.
Koelingen en vriezers zijn voorzien van energiezuinige motoren en de verlichting in onze overige apparatuur is allemaal voorzien van ledverlichting wat ervoor heeft gezorgd dat het energieverbruik drastisch is gedaald .

Vers

Elke dag hebben wij binnen onze schoolkantines te maken met verse producten,  producten die door vakmensen elke dag met veel liefde en zorg voor de consument geteeld en verzorgd worden.
Met de inkoop van onze versproducten zorgen wij en onze toeleveranciers er zoveel mogelijk voor om dit via lokale ondernemingen en bedrijven in te kopen.
Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze zuivel , vleeswaren , groente en fruit minder belastend zijn voor het milieu en dragen we ook op dit vlak ons steentje bij aan een gezonde toekomst voor iedereen.

© Copyright - Cateringbedrijf Zwaan - Webdesign: Face2design